Mario Wisse
Mario Wisse Nieuws 21 dec 2016 / 15:56 uur

Pechvogel Postcodeloterij stapt naar de rechter

Terwijl zijn buren juichend champagne ontkurkten, kon Kamal Maihouane wel door de grond zakken. De straatprijs in de Postcodeloterij viel in januari dit jaar op zijn straat, maar de 22-jarige inwoner van Sittard won geen cent. Net die ene maand dat de hoofdprijs op zijn postcode viel, bleek hij niet te hebben meegespeeld omdat bij de incasso te weinig geld op zijn rekening stond om zijn vier loten te betalen. „Maar ze hadden wel voor twee loten kunnen afschrijven”, vindt hij. Maihouane en de Postcodeloterij zien elkaar op 13 april volgend jaar in Amsterdam voor de rechter.

Want nergens in de reglementen van de Postcodeloterij staat dat er per lot of voor alle loten tegelijk wordt afgeschreven, zegt Maihouane. „Wat er wel staat is dat je per lot meedoet. Ik heb die loten niet samen gekocht, dan zouden ze die toch ook los van elkaar moeten afschrijven? Ik heb trouwens vaker niet voldoende geld op mijn rekening gehad bij de incassopoging van de Postcodeloterij. Maar dan werd het bij een latere poging alsnog afgeboekt. En je hoort toch ook een waarschuwing te krijgen als het niet kan worden afgeschreven?”

Schikken

Maihouane zegt dat hij al eerder naar de rechter wilde, maar dat hij de Postcodeloterij eerst de kans wilde geven te schikken. Daar wil de Postcodeloterij volgens hem echter niets van weten. „Als mijn advocaat per brief een vraag naar de Postcodeloterij stuurde, duurde het anderhalve maand voordat we daar antwoord op kregen. En dat terwijl we nóg tien vragen hadden. Het duurde nogal lang.”

Noodlot

Alsof het noodlot nog niet genoeg had toegeslagen, kreeg hij sinds die donkere dag begin dit jaar te maken met nog meer tegenslag. “Ik raakte vrienden kwijt en ook mijn baan als huis-aan-huisverkoper van energiecontracten. ‘Jij bent toch die verliezer?’, zeiden mensen als ze de deur opendeden. Op den duur wilde ik niemand meer spreken of zien. Ik kan maar niet stoppen met denken hoe mijn leven eruit zou zien wanneer ik dat geld wél had gewonnen. Geld maakt misschien niet gelukkig, maar het maakt wel gemakkelijk.”

Accepteren

Inmiddels heeft Maihouane zijn leven weer een beetje op orde. Sinds kort werkt hij in een kledingwinkel in Maastricht. Maar de straatprijs laat hem niet los. „Mensen zeggen: accepteer je verlies. Maar zouden ze dat kunnen als het ze zelf zou gebeuren? Sommigen denken ook dat ik het mijn voormalige buren, ik ben inmiddels verhuisd, niet gun. Het tegendeel is waar. Ik ben hartstikke blij voor ze. Maar ik wil weten of ik recht heb op dat geld en blijf vechten tot er een eind aan komt. Anders zal ik dat de rest van mijn leven blijven afvragen.”

Hoeveel zou hij eigenlijk hebben gewonnen? „De Postcodeloterij zegt daar niets over. Maar ik denk toch snel 2 tot 2,5 miljoen”, zegt Maihouane.

De Postcodeloterij onthoudt zich van commentaar. „Zolang de rechter nog moet oordelen doen wij hier geen uitspraken over”, aldus een woordvoerster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pechvogel Postcodeloterij stapt naar de rechter
Sluiten