Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 24 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Ravage op A28 na ongeluk met meerdere vrachtwagens

De snelweg A28 is donderdagavond 24 november afgesloten. Oorzaak is een groot ongeluk met meerdere vrachtwagens. Dat gebeurde tussen Amersfoort en Utrecht ter hoogte van de afslag Den Dolder. De weg blijft waarschijnlijk afgesloten tot na middernacht, meldt de ANWB. Er zijn drie mensen gewond geraakt.

A28. Foto: ANP

Bekneld in cabine

De Verkeersinformatiedienst (VID) meldt dat een van de vrachtwagens, een tankauto, bij de botsing is gekanteld. Over de gehele rijbaan ligt veel rommel verspreid. De brandweer is naar de snelweg gekomen en ook is er een traumahelikopter opgeroepen. De chauffeur van de gekantelde vrachtwagen zat bekneld in zijn cabine, hij is inmiddels naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk hoe de gewonde chauffeur er aan toe is, maar de situatie lijkt ernstig. Ook raakte er twee andere chauffeurs gewond, zij zijn eveneens naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeer vanuit Amersfoort staat vast en op de andere rijbaan heeft zich een kijkersfile gevormd. Verkeer tussen Amersfoort en Utrecht kan de A28 beter mijden. Omrijden gaat het best via Hilversum over de A1 en A27.

De donderdagavondspits verloopt sowieso zeer druk. Op het hoogtepunt telde de VID alleen al op de snelwegen 618 kilometer file. Zoveel file is sinds 15 januari 2013 niet meer voorgekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.