Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 18 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Man verdient 45.000 euro met inleveren lege fles

Het manipuleren van een flessenautomaat leverde een man in Keulen een slordige 45.000 euro op. De 37-jarige man werd echter ‘verraden’ en werd deze week veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van tien maanden wegens commerciële fraude.

Tienduizenden euro’s met lege fles

De man manipuleerde in 2013 een flessenautomaat op zo’n manier dat hij telkens weer dezelfde fles in de automaat kon stoppen, zonder dat deze werd ingeslikt. Het manipuleren van de automaat kostte hem zo’n 5.000 euro, maar heel wat handelingen later leverde de truc hem zo’n 45.000 euro op.

Met behulp van een magnetische sensor en een soort houten tunnel wist de man te voorkomen dat zijn fles, waar 25 eurocent statiegeld opzat, werd ingeslikt, zo weet Kölner Stadt-Anzeiger. In totaal legde de man 177.451 keer dezelfde fles in de machine en dat leverde hem uiteindelijk 44.362,75 euro op. Lange tijd bleef dat onontdekt tot de politie een anonieme tip kreeg.

De truc zou wel vaker worden gebruikt. De organisatie die verantwoordelijk is voor het Duitse statiegeldsysteem had de fraude niet opgemerkt.

Radio luisteren

De man was aanvankelijk van plan via een drankhandel geld te verdienen. De zaken gingen echter zo slecht dat hij op een andere manier aan zijn geld besloot te komen. De flesautomaat zette hij in zijn kelder en daar ging hij aan de slag: „Dus daar heb je de hele dag niets anders gedaan dan de automaat bedienen”, stelde de rechter. „Ik heb er een radio naast gezet, anders werd het zo saai”, reageerde de aangeklaagde daarop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.