Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 24 nov 2016 / 22:11 uur

Corona-topman laat 200 miljoen na voor Spaans dorpje

Alle tachtig inwoners van het Spaanse mini-dorpje Cerezales del Condado zijn in een klap miljonair geworden. Hun plotselinge miljoenen hebben ze niet te danken aan de Spaanse loterij, maar aan de gulle ex-inwoner Antonio Fernández. De Spanjaard verhuisde lang geleden naar Mexico en bouwde daar een fortuin op als biermagnaat. In augustus overleed de beste man, maar uit zijn testament blijkt dat Fernández zijn geboortedorp nooit is vergeten.

Fernández emigreerde op 32-jarige leeftijd in 1949 naar Mexicom. Hij werd CEO van Grupo Modelo, de bierbrouwerij die onder andere Corona bier maakt. In de tussentijd harkte hij aardig wat miljoenen bij elkaar en Corona Extra is vooral in de VS uitgegroeid tot een van de best verkochte biertjes. Fernández overleed in augustus dit jaar op 99-jarige leeftijd.

Miljairdair

De miljairdair is het dorp waar hij geboren en opgegroeid is nooit vergeten en liet zo’n 200 miljoen euro over aan de bewoners. Elke inwoner kan dus binnenkort een bedrag van ruim 2,4 miljoen op zijn rekening bijschrijven, meldt Daily Mail.

Vroeger geen geld voor school

Fernández werd op 13 december 1917 geboren in een arm gezin van dertien kinderen. Rond zijn veertiende konden zijn ouders zijn school niet meer betalen, waardoor hij moest gaan werken. Na de Spaanse burgeroorlog verhuisde hij naar Noord-Spanje en trouwde met zijn vrouw Cinia Gonzalez Diez. In 1949 nodigde de oom van zijn vrouw, de eigenaar van Grup Modelo het stel uit in Mexico. Fernández kon meteen gaan werken in het magazijn van de brouwerij. Al snel werkte hij zich op in het bedrijf en op zijn 54e had hij het tot in het management geschopt.

Hij hielp om Corona het bekendste bier van Mexico te maken. Ook bombardeerde hij het biertje tot een succesvol exportproduct.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Corona-topman laat 200 miljoen na voor Spaans dorpje
Sluiten