Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 24 okt 2016 / 18:13 uur

VVD niet blij met besluit RTL over Zwarte Piet

RTL kondigde maandag aan afscheid te nemen van Zwarte Piet. Voortaan verschijnen er alleen nog maar pieten met vegen in de programma’s van het mediabedrijf. De bekendmaking zorgde voor veel boze reacties, ook in de politiek.

VVD’er Halbe Zijlstra noemt de beslissing van RTL een ‘domme zet’. In een filmpje zegt de fractieleider dat het sinterklaasfeest op deze manier zal verdwijnen. „Want Zwarte Piet hoort bij een kinderfeest. Een feest van Sinterklaas én Zwarte Piet. En op deze manier zorgen we ervoor dat dat kinderfeest gaat verdwijnen. Gun kinderen hun kinderfeest.”

https://www.youtube.com/watch?v=97nZlppIO1E

Ook Geert Wilders kan de actie niet waarderen. „Laf laf laf. Zwarte Piet is zwart en moet zwart blijven.”

Blij

Natuurlijk zijn er ook partijen die het besluit wel kunnen waarderen. Vicepremier Lodewijk Asscher geeft RTL complimenten. „Tijd voor verandering’’, vindt hij. Ook SP-kamerlid Harry van Bommel is tevreden. „Moedig! De publieke omroep kan nu niet achterblijven.”

RTL zegt het besluit te hebben genomen na gesprekken met zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet. „RTL heeft begrip voor beide standpunten, maar vindt ook dat het in deze discussie niet zou moeten gaan over gelijk, maar over begrip hebben voor elkaar.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VVD niet blij met besluit RTL over Zwarte Piet
Sluiten