Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 25 okt 2016 / 10:00 uur

Vier doden bij ongeluk in pretpark

Bij een ongeluk in een Australisch pretpark zijn vier mensen om het leven gekomen. Een incident bij attractie Thunder River Rapids kostte twee mannen en twee vrouwen het leven. Dat melden Australische media.

Vier doden

Dreamworld is een pretpark in de buurt van de Australische stad Brisbane. Een woordvoerder van het park bevestigde dat vier bezoekers zijn overleden. Het themapark is direct gesloten. De slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd, maar het zou gaan om volwassenen van begin dertig tot eind veertig.

Wat er precies is misgegaan, moet worden onderzocht. Thunder River Rapids is een op het oog onschuldige attractie, waarin mensen op een rond vlot gaan zitten en in een wildwaterbaan terechtkomen. Zie hieronder hoe een ritje in de attractie er normaliter aan toe gaat.

Omgeslagen op lopende band

Volgens de eerste berichten zaten zes mensen op zo’n vlot toen het misging. Toen het vlot op de lopende band terecht kwam, zou het zijn omgeslagen. Vier mensen kwamen onder het vlot knel te zitten, twee anderen wisten net op tijd weg te springen.

De directeur van Dreamworld Craig Davidson liet in een reactie weten: „We zijn geschokt en bedroefd door dit incident. Onze gedachten zijn bij de betrokken families en hun geliefden."

Dreamworld is het grootste pretpark van Australië met meer dan 50 attracties. Het park heeft laten weten zo snel mogelijk vast te willen stellen wat er is gebeurd: „We werken daarom nauw samen met de hulpdiensten en de politie.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vier doden bij ongeluk in pretpark
Sluiten