Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 26 okt 2016 / 10:55 uur

Elian en Martijn vertegenwoordigen ons bij de VN

Elian Yahye (18) uit Leiden en Martijn Visser (23) uit Utrecht zijn voor Nederland de nieuwe jongerenvertegenwoordigers bij de Verenigde Naties (VN). Vorige week deelden zij met andere finalisten hun ideeën in Metro, waarna iedereen kon stemmen op jongerenvertegenwoordigers.nl. Deze week werden de twee, tijdens de Nacht van de VN in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, tot winnaars uitgeroepen.

Ideeën van jongeren

Jongerenvertegenwoordigers vormen de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. Zij gaan op zoek naar meningen en ideeën van jongeren. Deze bespreken ze vervolgens met onder andere beleidsmakers op VN-toppen zoals de Algemene Vergadering van de VN en de Klimaattop.

Elian en Martijn vertegenwoordigen ons bij de VN
Elian met zijn moeder.

Elian gaat ideeën overtuigend proberen binnen te brengen bij de VN in New York. In zijn campagne sprak de Leidenaar vooral over verbondenheid tussen de VN en de jeugd. Zijn doel bij zijn kernwoord verbondenheid: ,,Door mij kunnen jongeren vanuit compleet verschillende achtergronden zich gehoord voelen bij de VN. Voor hen ben ik een luisterend oor en een herkenbare stem.”

Martijn is verkozen tot VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. Ook hij gaat ideeën onder de jeugd verzamelen, maar dan op het gebied van duurzaamheid. Hij heeft al een duidelijk doel voor de komende twee jaar: ,,Vanaf jongs af aan heb ik al passie voor de natuur. Ik wil mijn enthousiasme overbrengen op anderen met mijn speerpunten klimaatbewustzijn en verantwoordelijke consumptie.”

Elian en Martijn vertegenwoordigen ons bij de VN
Bloemen omhoog door Martijn.

Organisatie

De VN-jongerenverkiezing werd georganiseerd door NJR, in samenwerking met Buitenlandse Zaken, Fullmoon Interactive en Metro. De Nacht van de VN gold als afsluiter. Jongeren konden zich hier onderdompelen in de wereld van de Verenigde Naties. De jeugd ging in debat over verschuiving van de persvrijheid en de (vergeten) voedselcrisis.

Meer weten over de ‘nacht’ en de verkiezing? Kijk dan op nachtvandevn.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elian en Martijn vertegenwoordigen ons bij de VN
Sluiten