Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 18 sep 2016 / 11:35 uur

Helft Nederlanders snapt weinig van Prinsjesdag

Prinsjesdag? Dat is maar een ver-van-mijn-bedshow. Dat vindt 54 procent van de Nederlanders, zo blijkt zondag uit onderzoek van HR-dienstverlener Raet.

Bijna een kwart van de ondervraagden kijkt op de belangrijke parlementaire dag vol kabinetsplannen alleen naar de hoedjes die de politici dragen. ,,We begrijpen er verder niets van”, klinkt bij bijna 250 van de 1000 ondervraagden.

Geen idee

Uit het onderzoek blijkt dat 66 procent van de Nederlanders na Prinsjesdag geen idee heeft welke gevolgen de kabinetsplannen hebben op hun persoonlijke situatie. Een ander deel, 25 procent, geeft juist aan benieuwd te zijn naar het effect op hun financiële situatie.

4 procent van de mensen zet de tv op ‘de derde dinsdag van september’ slechts aan om de outfits van het koningshuis en, in het bijzonder, de jurk van koningin Máxima te kunnen bewonderen.

Zorgelijk

Fred Asbroek is kennismanager Wet & Regelgeving bij Raet (op de site van het bedrijf kun je na Prinsjesdag je toekomstige netto salaris uitrekenen): ,,Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking voelt zich niet verbonden met Prinsjesdag. Men begrijpt de consequenties van de miljoenennota niet. Dat is zorgelijk, aangezien de plannen iedere individuele burger aangaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Helft Nederlanders snapt weinig van Prinsjesdag
Sluiten