Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 4 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Familie uit Nieuwegein smelt gestolen sieraden om

Een romafamilie uit Nieuwegein stond woensdag voor de rechtbank, omdat gezinsleden ervan werden beschuldigd gestolen sieraden in hun huis te hebben omgesmolten tot goudstaven. Daarmee zouden ze een half miljoen euro hebben omgezet, terwijl ze ook nog gewoon een bijstandsuitkering kregen. Die is inmiddels stopgezet door de gemeente, meldt AD.

Duitsland

De staven werden vervolgens verkocht aan de Duitse firma Hafner. Uit hun administratie bleek dat ze voor 2,5 ton aan goud en zilver van de familie hadden gekocht. Er stonden twee smeltovens in het huis van het stel om de sieraden om te smelten.

Overval

De politie kwam de handel van Misa T. (47) en zijn vrouw Suzane D. (44) op het spoor toen hun zoon Bora in Duitsland een roofoverval had gepleegd, waarop de politie in een woning van de familie een groot aantal sieraden vond. Er werden 123 ringen, 61 hangers, 62 oorbellen en 50 kettingen aangetroffen.

Babbeltrucs

De familie zou hun kinderen via zogenaamde ‘babbeltrucs’ de huizen van oude, goedgelovige mensen binnen laten gaan om daar sieraden te stelen. Suzane D. zou gisteren tijdens de rechtszaak uitleggen hoe ze nu precies, op een eerlijke manier, aan al het goud waren gekomen. De familie was echter op vakantie naar Kroatië dus een uitleg bleef uit. Op 16 november wordt de zaak opnieuw voorgeleid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Familie uit Nieuwegein smelt gestolen sieraden om
Sluiten