Bastiaan Kleinjan
Bastiaan Kleinjan Nieuws 24 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Verdachten in Turkije worden gefolterd’

De gearresteerde verdachten die na de mislukte couppoging in Turkije worden vastgehouden, zitten onder erbarmelijk omstandigheden opgesloten. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International zegt geloofwaardige aanwijzingen te hebben dat de verdachten worden mishandeld en zelfs worden gefolterd.

Amnesty riep daarom de regering in Turkije op om onafhankelijk waarnemers toegang te geven tot alle detentiecentra waar de verdachten worden vastgehouden. Volgens Amnesty is de regering bezig met „afschuwelijke praktijken, waar onmiddelijk mee moet worden gestopt.”

In totaal zitten ruim 13.000 verdachten vast en de minister van Justitie Bekir Bozdag kondigde zondag aan dat ruim 3000 nieuwe rechters en aanklagers worden aangesteld. Ook zullen er 20.000 nieuwe leraren komen, nadat eerder al ruim 1000 scholen werden gesloten door de regering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.