Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Russische toeristen weer naar Turkije

Een vliegtuig met toeristen uit Rusland is zaterdag geland op de luchthaven van het Oost-Turkse Antalya. De 189 passagiers zijn de voorhoede van een nieuwe golf toeristen uit Rusland, na een boycot van Turkije die acht maanden duurde. Turkse media meldden zaterdag met uitroeptekens dat ,,het eerste konvooi Russen vanuit Moskou in Atalya is aangekomen”.

Moskou en Ankara kregen eind vorig jaar slaande ruzie als gevolg van spanningen ontstaan door het steunen van verschillende partijen in de burgeroorlog in Syrië en door het neerschieten van een Russisch gevechtsvliegtuig door Turkse F-16’s in november. Het Kremlin stelde beperkingen in om te voorkomen dat Russen op vakantie naar Turkije zouden gaan. Zonder de ruzie had Turkije dit jaar op naar schatting 4,5 miljoen Russische toeristen gerekend.

De Russische president Poetin zijn Turkse ambtgenoot Erdogan legden de ruzie recent weer bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.