Metro
Metro Nieuws 9 jul 2016 / 09:05 uur

Noord-Korea lanceert raket vanaf duikboot

Noord-Korea heeft zaterdag vanaf een onderzeeër een langeafstandsraket afgevuurd. De raketproef lijkt volgens de Zuid-Koreanen mislukt, want het projectiel stortte snel weer in zee. Volgens Amerikaanse militairen is het bij de haven van Sinpo aan de noordoostkust van Korea afgevuurd en in de in de Japanse Zee neergekomen.

Raketten vanaf duikboten

De Noord-Koreaanse pogingen om een systeem te ontwikkelen waarmee ballistische raketten vanaf duikboten kunnen worden afgevuurd vormen een grote zorg voor rivalen en buurlanden, omdat die projectielen moeilijker zijn te ontdekken.

De lancering kwam een dag nadat de Amerikaanse en Zuid-Koreaanse strijdkrachten bekend hadden gemaakt klaar te zijn een geavanceerd Amerikaans raketafweersysteem op Zuid-Koreaans grondgebied in te zetten. Het moderne afweersysteem, THAAD genaamd, moet Zuid-Korea beschermen tegen de dreiging vanuit Noord-Korea.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noord-Korea lanceert raket vanaf duikboot
Sluiten