Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 2 jul 2016 / 19:57 uur

Dolfinarium Harderwijk wil minder dolfijnen

Het Dolfinarium in Harderwijk zit vol. Bomvol. Daarom heeft het park besloten om het aantal dolfijnen omlaag te brengen. Daarnaast zijn er plannen om een groot speelpark met waterglijbaan en schommels voor kinderen te bouwen.

Verhuizen

Het verhuizen van de zoogdieren is een project van jaren. In de afgelopen vier maanden zijn er al zes dolfijnen naar een ander verblijf gegaan. Momenteel zitten er nog 32 dolfijnen in het park. Het streven is dat er nog meer dieren verhuizen, maar concrete aantallen zijn nog niet bekend gemaakt.

Fokprogramma’s

De beslissing tot het terugschroeven van het aantal dolfijnen komt niet voort uit druk van activisten die tegen dolfijnen in gevangenschap zijn. Dat laat een woordvoerder van het Dolfinarium weten. Hij stelt dat de populatie in het park te groot is geworden door fokprogramma’s. Om de dieren van goede zorg te kunnen voorzien moet er een aantal weg. Dat verhuisproces neemt veel tijd in beslag. Er moet veel vooronderzoek gedaan worden en het is van belang dat dolfijnen die familie zijn niet bij elkaar geplaatst worden, om incest te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dolfinarium Harderwijk wil minder dolfijnen
Sluiten