Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 19 jun 2016 / 22:03 uur

Prins William bezorgd over gevaren internetpesten

Prins William, hertog van Cambridge, oudste zoon van prins Charles en prinses Diana, troonopvolger van koningin Elizabeth en man van Kate Middleton, is bezorgd. Voor hij en zijn vrouw een aantal jaren geleden een gezin startten, maakte het koninklijk paar zich grote zorgen over de steeds toenemende cijfers omtrent internet pesten. Dit weekend was hij op een conferentie voor digitale en technische ontwikkeling in Londen, en sprak hij zich openlijk uit over zijn zorgen omtrent het wereld wijde web.

Grootste minpunt

De vader van twee ziet het als een grote uitdaging om zijn kinderen te beschermen tegen internet pesters, zo meldt de Daily Mail. Hij noemt de mogelijkheden tot pesten via internet het grootste minpunt van het wereld wijde web. En niet alleen pesten, ook de verkeerde beelden die het internet jonge kinderen laat zien hekelt hij. „Er zijn te veel kinderen die een eetstoornis krijgen, en er zijn teveel kinderen die zelfmoord proberen te plegen omdat ze niet tevreden zijn met zichzelf. Alles wat je op internet ziet neem je mee en sla je op. Zelfs als je in je eigen huis bent. En dat zijn de plekken waar kinderen zich juist veilig moeten voelen.”

Apple

Hij is blij dat de digitale industrie volop probeert zulke misstanden tegen te gaan. Terloops geeft hij ook nog even aan dat het bedrijf van Apple zich nog niet heeft aangesloten bij zijn anti-internet pesten project. Maar hij is optimistisch: „Volgend jaar rond deze tijd moeten we een concreet plan hebben liggen om het internet een veilig plek voor kinderen te laten worden.”

Positief

Naast zijn speech over de negatieve kanten van het digitale tijdperk, benadrukt de prins dat hij ook niet zonder kan. Hij gebruikt zijn telefoon om het nieuws te volgen, sportuitslagen te vinden en zelfs het weerbericht te bekijken. „Als piloot van een ambulance helikopter ben ik blij dat er technische snufjes in mijn heli zitten die het leven van de passagiers en mij kunnen redden als het fout gaat. En social media is ondertussen volledig geaccepteerd als communicatie kanaal tussen het koninklijk huis en de Britse inwoners.”

„Ik geloof heilig dat alle innovaties op het gebied van technologie de wereld ten goede kunnen zijn. We kunnen er nog veel meer mooie dingen uithalen en ons op dat goede focussen in plaats van op het negatieve zoals je vaker voorbij ziet komen.”

Gepostet von The Royal Family am Donnerstag, 9. Juli 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prins William bezorgd over gevaren internetpesten
Sluiten