Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 23 mei 2016 / 06:09 uur

Last-minute vakantie niet goedkoper

Een last-minute vakantie is niet per se goedkoper dan een reis die ver van tevoren is geboekt. Sterker nog, de goedkoopste vliegtickets boek je 140 dagen, dus zo’n 4,5 maand, voor vertrek.

Dit blijkt uit onderzoek van online reisorganisatie Expedia in samenwerking met de Airlines Reporting Corporation (ARC). Het onderzoek bevat informatie uit bijna acht miljard vluchtgegevens wereldwijd en zijn afkomstig van de aan Expedia Inc. gekoppelde websites.

Weekend

Wie helemaal zeker wilt zijn van de beste deal, reserveert zijn ticket in het weekend. Dan gelden over het algemeen de laagste prijzen bij de luchtvaartmaatschappijen. Vliegen naar een vakantiebestemming op een doordeweekse dag kan je ook veel geld besparen.

Wat verder uit het onderzoek naar voren komt, is dat de prijzen van vliegtickets in 2016 naar verwachting zullen blijven dalen. De ticketprijzen zijn namelijk tussen oktober 2014 en oktober 2015 wereldwijd met acht procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Expedia verwacht dat deze prijsdaling zich in 2016 zal voortzetten, onder meer door de groeiende capaciteit van luchtvaartmaatschappijen, de lage olieprijzen en de sterke dollar.

Pakketreis

Ben je van plan om een ticket te boeken naar een bestemming buiten Nederland, dan doe je er in financieel opzicht ook goed aan om vlucht en hotel in combinatie te boeken. Gemiddeld bespaar je daar zo’n zo’n 120 euro mee. Voor reizigers die kiezen voor een korte-afstandsvlucht (bijvoorbeeld binnen Europa) in combinatie met een lang verblijf (meer dan 7 nachten), kan de besparing oplopen tot een pakketkorting die zo groot is als de prijs van de vlucht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Last-minute vakantie niet goedkoper
Sluiten