Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 21 apr 2016

Oh jee: toeristen massaal naar Amsterdam op 30 april

Het lijkt erop dat toeristen van over de hele wereld hun vakanties dit jaar massaal met oude reisgidsen over Nederland hebben gepland. Online reisbureau Expedia ziet namelijk een fikse toename van het aantal boekingen richting ons land op 30 april, de datum waarop we tot 3 jaar geleden Koninginnedag vierden.

Oeps

Iedereen kent ze wel: de foto’s van groepjes in oranje gehulde toeristen op Amsterdamse straathoekjes. Ze kijken verbouwereerd om zich heen omdat van het grote oranje feestgedruis dat de reisgids hen beloofde, los van die ene leeggelopen Staatsloterijkroon op de stoep, helemaal niets te merken is. Het lijkt erop dat we dit jaar meer van deze foto’s kunnen verwachten, want het aantal boekingen vanuit het buitenland op 30 april is dit maar liefst 44 procent meer dan vorig jaar.

Er komen met name meer toeristen uit het Verenigd Koninkrijk (+120 procent), Japan (+49 procent) en de Verenigde Staten (+32 procent) dit jaar rond de 30ste naar ons land, in vergelijking met vorig jaar.

De échte verjaardag van onze koning op 27 april aanstaande is gelukkig ook net zoals vorig jaar in trek bij buitenlanders. Vooral bezoekers uit de Verenigde Staten komen, maar de populariteit bij de Amerikanen neemt dit jaar nog eens toe met 13 procent. De top 3-lijst van buitenlandse bezoekers aan Koningsdag bestaat verder uit toeristen uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Daarnaast staat er dit jaar een opvallende nieuwkomer in de top 10-lijst: Hongkong is met 65 procent de grootste stijger van het aantal bezoekers uit het buitenland ten opzichte van vorig jaar.

Stedentrip

Voor Nederlanders zelf staan Amsterdam en Rotterdam met stip op 1 als het gaat om populaire steden om de verjaardag van de koning te vieren. Bij de mensen die er een hotelovernachting bijboeken dan, anders kan Expedia dat niet meten. Nederlanders die op 27 april de drukte van deze feestdag liever vermijden, vertrekken vooral voor een stedentrip naar New York, Rome en Londen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oh jee: toeristen massaal naar Amsterdam op 30 april
Sluiten