Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 1 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Spanning: olifantje Beekse Bergen komt eraan

De bevalling van olifant Punda (rechts op de foto) in Safaripark Beekse Bergen komt steeds dichterbij. Binnen nu en een paar weken wordt het kalf na een draagtijd van 22 maanden verwacht. Het wordt ’een bijzonder kind’: nooit eerder werd in de Benelux namelijk een Afrikaans olifantje geboren.

120 kilo

Met Punda gaat het prima, meldde het Safaripark maandag aan Metro. Aan haar gedrag is het niet te merken dat de 23-jarige aanstaande moeder snel gaat bevallen van een 120 kilo zwaar jong. Verzorgers en jaarkaarthouders zien wel dat ze langzaamaan steeds dikker wordt.

Bloedmonsters

De dierenverzorgers meten regelmatig het calciumgehalte in het bloed. Datzelfde geldt voor het progesterongehalte. De waarde van dit hormoon is tijdens de zwangerschap erg hoog. Een plotselinge daling geeft aan dat de bevalling aanstaande is. De bloedmonsters worden steeds onderzocht in het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. Het kan eventueel nog een paar weken duren, maar de verzorgers zijn er nu dus al behoorlijk druk mee. Een goede voorbereiding is immers het halve werk, zo vinden zij.

Verhuizing

Punda is in de dierentuin van het Duitse Wuppertal drachtig geraakt door Tusker (24). Met haar drie eerdere kinderen verhuisde Punda in maart vorig jaar naar Nederland. Metronieuws.nl houdt je de komende tijd op meerdere momenten op de hoogte van de komende bevalling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.