Sophie van Oostvoorn
Sophie van Oostvoorn Nieuws 2 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Het Achterhuis’ gratis te lezen

Het dagboek van Anne Frank is op het internet gezet en is nu voor iedereen gratis te lezen. Twee Franse wetenschappers hebben het dagboek online gezet omdat ze het van belang vinden dat iedereen kennis kan nemen van dit onderdeel van onze geschiedenis.

Auteursrecht vervallen

Volgens de twee wetenschappers zijn de auteursrechten per 1 januari vervallen, maar het Anne Frank Fonds zegt de auteursrechten nog tot 2037 te hebben. Daarom wil het fonds de kwestie aan een rechter voorleggen. In principe vervallen de auteursrechten 70 jaar na de dood van de schrijver.

Nog een veelbesproken boek uit de Tweede Wereldoorlog is op het internet verschenen: Mein Kampf van Adolf Hitler is nu ook voor iedereen toegankelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.