Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 4 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit worden de populairste namen van 2016

Het wordt het jaar van de voornamen met een F. Finn en Femke worden namelijk de populairste jongens- en meisjesnamen van 2016.

Dat verwacht ikbenZwanger.com op basis van bezoekersstatistieken van de website. Elk jaar worden de meest populaire voornamen voor het komende jaar voorspeld. Femke en Finn komen dit jaar als meest populaire namen naar voren.

Inspiratie

De site ikbenZwanger.com registreert in samenwerking met NaamWijzer.nl naar welke voornamen het meest wordt gezocht. Bezoekers van beide websites zijn met name zwangere vrouwen, die inspiratie op willen doen voor de naam van hun nog ongeboren baby. Finn en Femke zijn de snelste stijgers in de lijsten met populaire jongensnamen en meisjesnamen voor dit jaar.

Finn en Femke staan op dit moment nog niet op de eerste plaats in de top 20 van populairste voornamen. Daar blijven de twee F-en nog steken op de tweede plaats. Vanwege de snelle stijging van beide namen wordt echter verwacht dat ze eind 2016 op de eerste plek staan. De huidige top 3 van populairste jongensnamen van 2016 is nu nog: Kyan, Finn en Senn. Bij de meisjesnamen is de top 3 op dit moment Yara, Femke en Fiene.

Persoonsgegevens

De sociale verzekeringsbank (SVB) registreert de persoonsgegevens van alle pasgeboren kinderen in Nederland en houdt bij welke voornamen ouders kiezen voor hun kindje. In het begin van het nieuwe jaar maakt de SVB bekend welke voornamen het jaar daarvoor het vaakst gekozen werden door de kersverse ouders. Of Finn en Femke inderdaad de populairste namen van 2016 zijn wordt dus in januari 2017 duidelijk.

Binnenkort wordt wel al bekend of de voorspelling van ikbenZwanger.com van vorig jaar uitgekomen is. Toen voorspelde de website dat Kyan en Yara de populairste kindernamen van 2015 zouden zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.