Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 28 dec 2015 / 08:21 uur

‘Beste seksmoment om 3 uur ‘s middags’

Eerder onderzoek mag dan hebben uitgewezen dat mannen de voorkeur geven aan ochtendseks en vrouwen aan pret in bed in de avond, maar het beste moment om elkaar eens flink te verwennen is toch echt midden op de dag. Rond 15:00 uur kunnen mannen en vrouwen het best aan elkaars verlangens voldoen, zo stelt hormoonexpert Alisa Vitti.

Volgens haar is 15:00 uur het punt waarop mannen en vrouwen een punt bereiken waarop ze het best compromissen kunnen sluiten. Hoe zit dat dan? In de middag bereikt het hormoon cortisol bij vrouwen het hoogste niveau, waardoor ze op dat moment het meest alert en energiekst zijn. Tegelijkertijd hebben mannen rond die tijd een verhoogd oestrogeengehalte, waardoor ze ‘meer emotioneel aanwezig’ zijn.

Middagseks

Vitti legt uit dat mannen tijdens hun slaap testosteron produceren, waardoor ze vooral ‘s ochtends zin hebben in seks. „In die periode hebben mannen het meest zin”, stelt ze. Toch is het voor vrouwen beter de vrijpartij uit te stellen tot ergens in de middag, omdat het oestrogeenniveau van de man dan stijgt. „Op dat moment zijn ze beter in staat zich te focussen op de behoeften en bevrediging van vrouwen.”

Alles leuk en aardig, maar groot nadeel is natuurlijk wel dat de gemiddelde volwassene rond 15:00 uur gewoon aan het werk is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Beste seksmoment om 3 uur ‘s middags’
Sluiten