Merel Rietveld
Merel Rietveld Entertainment 28 dec 2015 / 08:42 uur

Toch nog een witte kerst! (in Ziggo Dome)

Het sneeuwde dit weekend maar liefst vijf keer in Ziggo Dome. Tijdens The Christmas Show, de eerste kerstshow in Nederland van zo’n grote omvang, ging daarmee de wens van menig Nederlander in vervulling: een witte kerst.

Max van 10 jaar (gespeeld door jongetjes die ook in Billy Elliot te zien waren) droomde daar ook van. Vol verwachting keek hij iedere avond naar het weerbericht. Maar een witte kerst bleef uitgesloten.

Totdat de kleine jongen kennis maakte met de kerstfee, gespeeld door Nicolette van Dam. Van haar kreeg hij een wens, waarmee hij al zijn fantasieën uit kon laten komen. Mits die mooi genoeg waren.

Zingfestijn

Al zingend werden dromen werkelijkheid. Onder andere O’G3NE, Edsilia Rombley en Jamai Loman traden op. Zoals we van hen gewend zijn, zongen zij oude en nieuwe kersthits feilloos achter elkaar.

En ook Van Dam, die we eigenlijk alleen als actrice en presentatrice kennen, slaagde erin de goede noten te raken.

Kirsten Michel hoorde ik voor het eerst. Maar zij was alles behalve een onaangename verrassing. Met Let It Go uit de film Frozen wist de zangeres iedereen in de zaal omver te blazen.

Uit Amerika overgevlogen

The Christmas Show is gebaseerd op de grootse kerstvoorstellingen die in Amerika en Londen te zien zijn, maar bleef toch een beetje Nederlands.

Naast dat de nummers in zowel Engels als Nederlands gezongen werden, kwamen er typisch Nederlandse taferelen voorbij.

De arrenslee waarmee Max en zijn opa (Ron Brandsteder) in hun droom cadeautjes rondbrachten, werd ver van de huizen vandaan geparkeerd. Waarom? Omdat het daar natuurlijk gratis was.

Gratis waren de kaartjes voor het kerstfeest overigens niet. Vanaf een slordige 25 euro zat je in de nok van de zaal. Iets minder Nederlands dus. Toch zat het alle vijf voorstellingen helemaal vol.

Ron Brandsteder

Brandsteder kon het niet laten ook nog even in de huid van de showmaster die hij vroeger op televisie was te kruipen. Met een ‘kuscamera’ die willekeurige mensen uit de zaal in beeld bracht, liet hij bekenden en onbekenden met elkaar zoenen.

De speelmeester liet het publiek bovendien meezingen tijdens de door hem georganiseerde karaoke. En los ging (vooral meneer die vooraan zat) het!

Ondanks de ‘Amerikaanse’ aanpak van Stage Entertainment, was het toch gewoon een gezellig Hollands feest(je).

In 2016 is The Christmas Show weer in Nederland te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Toch nog een witte kerst! (in Ziggo Dome)
Sluiten