D. van Aken
D. van Aken Nieuws 17 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Anonymous voegt daad bij het woord met aanval op IS

Anonymous bedreigde maandag de terroristen van IS en heeft dinsdag meteen de daad bij het woord gevoegd. Honderden twitteraccounts van de terroristische organisatie zijn inmiddels geblokkeerd.

De hacktivisten verklaarde in een videoboodschap de oorlog aan de terroristen. “Wees voorbereid, we komen achter jullie aan”, luidde het. De groep zegt persoonlijke gegevens van onder meer ronselaars van jihadisten en IS-aanhangers die sociale media als Twitter gebruiken in bezit te hebben.

Een lijst van 900 Twitter-accounts van mensen met IS-banden werd dinsdag gepubliceerd, waarna ze allemaal geblokkeerd werden. Anonymous plaatste nog een waarschuwing boven de lijst. Het is onduidelijk of de gegevens die zijn gelekt, ook kloppen.

Instructies

Inmiddels zou IS een bericht hebben verstuurd via Telegram met instructies hoe aanhangers er voor kunnen zorgen dat ze niet worden gehackt. Gezien de reactie van Anonymous op twitter moeten we die instructies niet heel serieus nemen.

https://twitter.com/GhostSecPI/status/666279630995718144

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.