Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 3 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Vreemd huwelijkscadeautje legt vliegveld plat

Een vrij vreemd huwelijkscadeautje heeft voor veel paniek gezorgd op het vliegveld in Denver. De pakketjes voor de bruiloftsgasten werden namelijk aangezien voor explosieven.

TNT

De aanstaande bruid en bruidegom liepen met hun koffer door de scan bij de douane toen plotseling het alarm hard afging. Toen de beveiliging om de Xray-beelden van de scan keek, zagen ze allemaal onbekende producten met TNT er op, wat doorgaans kan duiden op explosieven. Het bruidspaar werd in de kraag gevat en het hele vliegveld werd uit veiligheid ontruimt, zo schrijft de New York Post.

Badzout

Na inspectie van de explosievendienst bleken de TNT potjes volledig onschuldig te zijn. In de potjes zat namelijk gewoon badzout die tijdens de bruiloft aan de gasten zou worden gegeven als cadeau. Omdat de namen van het bruidspaar allebei beginnen met een T dachten ze met TNT een geniale afkorting te hebben.

Lees ook: Explosief in Erasmus MC blijkt wekker

Het incident gebeurde al aan het eind van september. Pas zaterdag werd het volledige verhaal achter de evacuatie naar buiten gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.