Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 29 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Parkinsonpatiënt uit bus gezet om ‘verdachte’ schoen

Peter Schaap is vrijdag in Utrecht uit de bus gezet vanwege zijn ‘verdachte’ schoenen. De man heeft Parkinson en draagt speciale schoenen om loopstoornissen te verhelpen. Een medepassagier vertrouwde het echter niet en belde de politie.

Lees ook: Strandtent stuurt man met ALS van terras

,,Ik ben er echt door getraumatiseerd”, zegt Schaap tegen RTV Noord-Holland. Hij draagt sinds een week als proef twee lasers met bijbehorende batterijen op de neuzen van zijn schoenen. ,,Het gaat om een prototype. Het ziet er apart uit, maar het werkt hartstikke goed.”

Schaap stapte in de bus op weg naar zijn zus. De bus reed echter niet weg op de aangegeven tijd en de buschauffeur bleef buiten staan. Op het moment dat hij twee agenten zag, dacht hij in eerste instantie aan een zwartrijder. Totdat ze voor zijn neus stil bleven staan en hem sommeerden uit te stappen.

Schudden en trillen

,,Op dat moment begon ik helemaal te schudden en te trillen. Want dan krijg ik een heftige reactie door de stress", legt Schaap uit. Hij begrijpt dat mensen zijn schoenen er raar uit vinden zien. ,,Maar ik snap niet waarom ze mij er dan niet naar vragen."

Politiesirenes

Na zijn verhaal aan de agenten te hebben gedaan, mocht Schaap verder reizen. Hij vond het een erg traumatische ervaring. ,,Iedere keer als ik nu politiesirenes hoor, ben ik weer bang dat ze me komen halen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.