Rens Oving
Rens Oving Nieuws 14 aug 2015

Metro test de boodschappendoos van Albert Heijn

Er zijn van die dagen dat er zelfs op de redactie van Metro enige opwinding ontstaat. Albert Heijn was zo vriendelijk hier vrijdag voor te zorgen, door een van de eerste boodschappendozen ooit bij ons te bezorgen.

De Metroredactie dook meteen in de meest besproken doos van de dag. En uiteraard delen we graag wat we daarin aantroffen.

Wat krijgen we?

Groente, kruiden, vlees, vis, eieren, brood en rijst zijn allemaal aanwezig. De meeste versproducten zijn van AH Huismerk. Dressings en sauzen worden in kleine zakjes aangeleverd, precies genoeg voor de maaltijd die je klaar gaat maken. Albert Heijn neemt aan dat je olie, zout, peper, mosterd, melk en sauzen als mayonaise en ketchup zelf in huis hebt.

Wat eten we?

Vlees-, kip-, vis- en vegetarische gerechten worden afgewisseld. De eerste doos is gevuld met alles wat we nodig hebben voor kip met ratatouille en rijst, een caesarsalade met brood en woknoedels met kibbeling. Na het weekend staan tagliatelle met gerookte zalm, steak de boeuf met sperziebonen en Spaanse groentestoof met kip op het menu.

Is het vers?

Zo vers als de Albert Heijn maar zijn kan. De producten in onze box zijn in ieder geval nog zes dagen houdbaar tot vrijwel alles, de noedels en rijst niet meegerekend, de houdbaarheidsdatum bereikt. De mango is een misschien een beetje te vers en heeft nog wel een week nodig om op smaak te komen.

Is het genoeg?

Op de redactie werd de doos voor vier personen bezorgd. Het eerste wat opvalt, is de schamele hoeveelheid vlees en vis. 300 gram kibbeling en 350 gram kip voor vier (volwassen) eters is aan de karige kant. De hoeveelheid rijst en noedels is hier op de redactie een twistpunt, voor mannen blijkt het weinig en voor vrouwen veel te zijn. Groente is er in overvloed. Voor de caesarsalade krijgen we een hele bos bosui van maar liefst 7 stuks, dat in z’n geheel door de salade moet.


Ratatouille met kip en rijst

En is dat lekker?

Zeker wel! De recepten komen uit de Allerhande en zijn, zoals je van Albert Heijn gewend bent, gemakkelijk en snel klaar te maken. Daar staat tegenover dat de maaltijden en de producten ook niet echt spannend of verrassend te noemen zijn. De kans dat een deel van eters, lees kinderen, de maaltijd echt niet blieft, is daardoor wel zeer klein. Minpunt: Een salade zonder Parmezaanse kaas, maar met een curieuze hoeveelheid bosui (Metro gebruikte nog niet de helft van wat was meegeleverd), mag de naam caesarsalade eigenlijk niet dragen.


Caesarsalade

Wat kost dat?

De Allerhande Box kost 35 euro voor twee en 49 euro voor vier personen. Daarmee was de doos vrijdagochtend nog iets goedkoper dan het pakket van de grootste concurrent Hello Fresh. Maar een paar uur na de bekendmaking van Albert Heijn paste Hello Fresh de prijzen aan om zo net een euro goedkoper te zijn. Een andere Nederlandse concurrent De Krat is voor twee personen iets duurder en voor vier personen iets goedkoper dan de Allerhande Box.

Eindoordeel?

Minnen

– Niet voor vegetariërs

– Porties lijken niet helemaal te kloppen

– Zelf naar de supermarkt gaan, is nog steeds veel goedkoper

Plussen

+ Bijbestellen van je overige boodschappen kan zonder bezorgkosten te betalen

+ Niet meer zelf nadenken over wat je nu weer moet eten

+ Maaltijden lijken op het eerste gezicht gevarieerd en zijn in ieder geval gemakkelijk en snel klaar te maken

Gemak dient de mens en om de prijs zullen hardwerkende tweeverdieners het niet hoeven te laten. Voor het gemiddelde gezin is het een compleet ander verhaal. De boodschappen in de Allerhande Box voor vier personen (49 euro) kosten los nog geen 35 euro in de winkel. Avontuurlijke eters vinden in het Albert Heijnaanbod waarschijnlijk niet wat ze zoeken. En dat is iets waar concurrenten als Hello Fresh en De Krat juist hun meerwaarde uit kunnen halen, tegen vergelijkbare prijzen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Metro test de boodschappendoos van Albert Heijn
Sluiten