Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 13 aug 2015 / 14:59 uur

Maker treinkaartjessite hoopt dat gebruikers blijven

Metro berichtte donderdagmorgen over een handige site waarmee lange treinreizen binnen Nederland een stuk goedkoper gemaakt kunnen worden. De site heet grouptickets.nl en maakt gebruik van de groepsreisregeling van de NS. Maker Alexandru Bondor vertelt meer.

Waar kom je vandaan?
„Ik ben een student computerwetenschappen uit Roemenië en zit momenteel in m’n laatste bachelorjaar. Ik heb het afgelopen halfjaar in Nederland gewoond als onderdeel van het Erasmusuitwisselingsprogramma.”

Hoe kwam je op het idee?
„Er zijn vier of vijf grote Facebookgroepen met duizenden leden die reismaatjes zoeken om het wat goedkoper te maken. Ik moest deze groepen gebruiken om van de kortingen die NS aanbiedt te kunnen profiteren, maar ik vond het heel vervelend om nieuwe groepen te zoeken en erbij te gaan. Daarom dacht ik: waarom bouw ik geen site om mezelf en anderen daarbij te helpen?

Na de lancering gebruikte ik diezelfde groepen om gebruikers te vinden, dus ik had al vrij snel een paar duizend geregistreerde gebruikers. Elke keer als ik de statistieken erop nasloeg, zag ik doorgaans dat er zo’n 20 gebruikers op de site waren. Na de media-aandacht van de afgelopen dagen groeide dat hard: momenteel zijn er zo’n 500 gebruikers online. Ik hoop dat van die mensen er een paar blijven hangen die de site blijven gebruiken."

Lees ook: Voor 7 euro per trein door Nederland met deze truc

Heb je al wat van NS gehoord?
„Ik heb eerder geprobeerd NS te bereiken, maar heb nog geen antwoord gekregen. Misschien dat het na deze week gebeurt.”

Wat levert het je op?
„Als je bedoelt of ik financieel profiteer van de site, kan ik je vertellen dat ik een paar donaties van in totaal 30 euro heb gekregen. Dat geld ga ik gebruiken om de site nog lange tijd in de lucht te houden.”

Hoelang wil je de site in de lucht houden?
„Zolang NS de groepsreisregeling aanbiedt, ben ik van plan om de site te onderhouden!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maker treinkaartjessite hoopt dat gebruikers blijven
Sluiten