Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 jun 2015
Leestijd: 3 minuten

Carpetright compenseert ‘langslepend’ laminaatleed

In de consumentenrubriek Van Klacht naar Pluim? beloont Ton Broekhuisen namens Metro bedrijven of instellingen, die een klacht hebben opgelost, (liefst) met een Pluim.

Case deze week

Raylyn Noija (Assen) koopt 18 september 2014 een laminaatvloer bij Carpetright Meppel. Aankoopbedrag: 700 euro. De vloer wordt 9 oktober gelegd door Carpetright. Kosten: 300 euro.

Al gauw gaat het mis. Raylyn: „Het begon met vlekken op de vloer die we er niet uit kregen. Met een door Carpetright verstrekt speciaal schoonmaakmiddel lukte dat grotendeels wél. Later ontstonden er naden tussen een aantal kopse kanten en ging het laminaat op verschillende plekken bol staan. Dit speelt al vanaf december 2014. Op ons verzoek heeft Carpetright Meppel onze klacht doorgespeeld naar het hoofdkantoor. Maar Carpetright wilde niets met onze klacht doen. Mijn hoop is nu gevestigd op deze rubriek.”

Interventie

We nemen contact op met Carpetright. Carpetright laat ons weten inmiddels metingen te hebben gedaan om de vochtigheid in Raylyns huis te kunnen bepalen. Afwijkingen werden niet gevonden. Carpetright wijt het bol gaan staan van het laminaat aan het feit dat de muren zijn gestuct nadat de vloer was gelegd. Te weinig ventilatie zou dit soort gevolgen kunnen hebben. Een niet bijster steekhoudend argument: het kan niet zo zijn dat een nieuwe laminaatvloer het onmogelijk maakt huiskamermuren van een frisse stuc-laag te voorzien.

Uiteindelijk biedt Carpetright uit coulance een nieuwe vloer aan. Op voorwaarde dat Raylyn en haar man de oude vloer zelf verwijderen. En de nieuwe vloer op komen halen in Meppel. Raylyn is niet gecharmeerd van deze oplossing.

Na de nodige correspondentie biedt Carpetright een financiële vergoeding aan van 500 euro. Raylyn accepteert dit aanbod. De oude vloer kan blijven liggen. Het bedrag staat inmiddels op haar rekening.

Raylyn, zes maanden zwanger: „We gaan ons eerst concentreren op de komst van ons kindje. Daarna gaan we opnieuw op vloerenjacht.”

Reactie Carpetright

„Om deze langslepende casus tot een goed eind te brengen, heeft Carpetright ervoor gekozen om de klant uit coulance een vergoeding tegen finale kwijting aan te bieden. Tot tevredenheid van deze klant.”

Juryrapport

Omdat beide partijen maar niet tot overeenstemming konden komen, besloot Carpetright de impasse te doorbreken via genoemde compensatie. Onder de gegeven omstandigheden is dat Pluimwaardig te noemen.

Spelregels

De consument in kwestie moet eerst zelf zijn of haar best gedaan hebben om een klacht opgelost te krijgen. Een klacht moet reëel zijn. Bij publicatie worden consumenten met naam en woonplaats vermeld. Ook de bedrijven in kwestie worden immers bij naam genoemd. Spontane Pluimen voor bedrijven zijn van harte welkom, mits niet afkomstig van de PR-afdeling van dat bedrijf. Gezien de klachtenstroom is het niet mogelijk om elke klacht in behandeling te nemen. Bij selectie van je klacht krijg je daar binnen een week bericht van.

Groene Pluim

De door Pluimen beschikbaar gestelde Groene Pluim (de cadeaubon vol belevenissen ter waarde van 35 euro) van deze week gaat naar Raylyn Noija (Assen).

Spotlights op jóuw klacht?

Een klacht of Pluim melden, kan via e-mailadres: [email protected]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Carpetright compenseert ‘langslepend’ laminaatleed
Sluiten