Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 16 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Nigeriaans restaurant serveert mensenvlees

Een lugubere schokkende ontdekking in een Nigeriaans hotel. In het restaurant van het hotel vond de politie mensenhoofden en een grote hoeveelheid automatische wapens. Daarnaast bleek dat gasten mensenvlees voorgeschoteld kregen, in plaats van normaal vlees.

Tips

De politie kwam de macabere vondst op het spoor na tips van omwonenden. “Elke keer als ik naar de markt ging zag ik vreemde activiteiten bij het hotel”, vertelt een getuige aan BBC News Swahili. “Ongure types liepen in en uit het hotel, het maakte me heel wantrouwig. Deze vondst verbaast me eigenlijk niets.”

Lees ook: Schokkend: Medewerkers KFC wassen kip op straat

Duur

Een priester die recentelijk nog bij het restaurant had gegeten moest omgerekend 3 euro betalen voor een stuk vlees, erg veel in een land waar mensen van tachtig cent per dag moeten rondkomen. Hij is geschokt door het nieuws. “Ik had geen idee dat ik mensenvlees voorgeschoteld zou krijgen, en ook niet dat het zo duur is”, aldus de man.

De politie heeft tien mensen aangehouden. Het restaurant is voorlopig gesloten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.