Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Thuiswerken wordt wettelijk recht

Er komt een wettelijk recht op thuiswerken en flexibel werken. De Eerste Kamer heeft daar dinsdag met een ruime meerderheid mee ingestemd. De Tweede Kamer deed dat vorig jaar oktober al.

Het wettelijk recht wordt geregeld in een initiatiefwetsvoorstel van CDA en GroenLinks. De eerste versie was al in 2010 ingediend. De laatste versie werd vorige week verdedigd in de Eerste Kamer door GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman (zij was ook een van de twee indieners) en CDA-Kamerlid Pieter Heerma.

In de Eerste Kamer stemden VVD en PVV tegen. Behalve de indieners CDA en GroenLinks waren ook de PvdA, SP, D66, SGP, OSF, PvdD en 50Plus voor. De wet moet ervoor zorgen werknemers hun baan en zorgtaken beter kunnen combineren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.