Hilbert van Sluis
Hilbert van Sluis Nieuws 13 mrt 2015 / 13:04 uur

Jeugdspelers Ajax mishandelen agente

Drie jeugdspelers van Ajax zijn donderdagmiddag in Amsterdam gearresteerd vanwege het mishandelen van een politievrouw in burger. Het zou gaan om de aanstormende talenten Zakaria El A., Ashraf El M. en Samet B. uit de A1 van de Amsterdamse club. De jongens van 18 en 19 zitten nog vast en worden verhoord.

Agressie

De agente claxonneerde een aantal keer nadat de drie jongens haar de weg versperden. Als een reactie daarop stormden ze op de vrouw af, sleepten haar de auto uit en gooiden haar hard tegen de grond. Daarna gingen ze er snel vandoor, maar via Burgernet kon de politie de jongens snel na het incident oppakken. De vrouw heeft er schouderletsel en verschillende bloeduitstortingen aan overgehouden. “Ze heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten en gaat aangifte doen tegen de jeugdspelers”, vertelt een woordvoerder van de politie.

Schorsing

Ajax schorst de spelers voorlopig. “ We vinden het heel erg wat er is gebeurd en we nemen het hoog op.” De club gaat nu bepalen wat passende maatregelen zijn, tot die tijd mogen de jeugdspelers aan geen enkele voetbalactiviteiten van de club deelnemen, dat laat Ajax weten via de officiële website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jeugdspelers Ajax mishandelen agente
Sluiten