Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 2 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

‘IS liet moeder eigen zoon opeten’

In Irak zou terreurbeweging een nieuw dieptepunt hebben bereikt qua gruweldaden. Een Brit die was afgereisd naar het land om tegen IS te vechten, heeft verklaard dat een moeder stukken van haar eigen zoon heeft opgegeten, zonder dit in eerste instantie te weten. Dit schrijft Daily Mail.

Lees ook: ‘IS verbrandt Jordaanse piloot levend’

Gruweldaden

De Brit, veiligheidsagent Yasir Abdullah, vertrok naar het gebied toen hij hoorde dat de terreurgroep zijn geboorteplaats wel erg dicht naderde. Hij vocht met enkele honderden anderen tegen IS, voor hij terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk. Hier vertelde hij over de gruweldaden die hij had meegemaakt.

Lees ook: IS onthoofdt weer 21 mensen

Het verhaal over de moeder was één van de meest gruwelijke, zo meldt de krant. De oude Koerdische vrouw was afgereisd naar het hoofdkwartier van IS om haar zoon te spreken te krijgen, die was ontvoerd door de terroristen.

Lees ook: Onthoofder IS nu zelf onthoofd

Maaltijd

"De terroristen van IS zeiden haar dat ze maar beter even kon gaan zitten na zo’n lange reis en wat kon eten, voordat ze haar zoon zou ontmoeten," verhaalt Abdullah. "Ze gaven haar thee en een maaltijd van vlees, rijst en soep. Ze dacht dat ze aardig wilden zijn." Niets bleek echter minder waar. "Haar zoon was vermoord en in stukken gesneden. Nadat de vrouw de maaltijd op had, vroeg of ze haar zoon kon zien. Op dat moment begonnen de strijders te lachen en zeiden: ‘Je hebt hem zojuist opgegeten’."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.