Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Nieuws 20 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

Collectant krijgt meer geld aan deur met pinautomaat

De donateur geeft meer geld aan een collectant aan de deur als deze een pinautomaat bij zich draagt. Dat blijkt uit de pilot ‘collecteren met mobiel pinapparaat’ van payleven samen met Stichting Collectenplan (SCP), de brancheorganisatie voor alle 26 landelijk collecterende goede doelen.

In 2014 ging een groep collectanten voor de goede doelen het Prinses Beatrix Spierfonds en de Dierenbescherming langs de deur om geld op te halen. Deze keer niet alleen met een collectebus, maar ook met een pinautomaat. Wat blijkt: een gemiddelde pindonatie (€5,29) is substantieel hoger dan een gemiddelde contante donatie (ongeveer €1). Ook komt 20% van alle inkomsten binnen via pin.

“Een veel gehoorde opmerking aan de deur is dat men geen kleingeld in huis heeft. Door pinnen aan de deur mogelijk te maken bieden wij mensen een extra mogelijkheid om te doneren,” aldus Anoek Smith, beleidsmedewerker van SCP. “Pinnen is een breed geaccepteerd betaalmiddel in Nederland. Dus waarom ook niet bij de collectant? De collectanten zijn erg enthousiast en vinden het fijn dat er meer manieren beschikbaar komen hoe mensen kunnen bijdragen.”

Nieuwe goede doelen

Het succes van de pilot is niet onopgemerkt gebleven. Nog veertien goede doelen, waaronder Alzheimer Nederland, KWF Kankerbestrijding, Leger des Heils en het Longfonds, zullen starten met de nieuwe vorm van collecteren.

Payleven, de Europese pionier in mobiele betaaloplossingen, biedt een groot aantal extra functionaliteiten waarmee zij ondernemers helpt het maximale uit hun onderneming te halen. “payleven helpt vele ondernemers met het accepteren van pin- en creditcardbetalingen, maar we zijn trots om nu ook een bijdrage te leveren aan de fondsenwerving van goede doelen met deze revolutie binnen de fondsenwerving. Met behulp van payleven’s pinapparaat kunnen mensen altijd doneren, of dat nu contant, via pin of creditcard is,” aldus Ernst Moorman, Managing Director payleven Benelux.

Collecte

De volgende keer dat een collectant voor de deur staat, zou het kunnen zijn dat hij naast de bekende collectebus ook een mobiel pinapparaat bij zich heeft. Collectanten met een payleven pinapparaat zijn te herkennen aan de sticker en button: pinnen ja graag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.