Puck Roest
Puck Roest Nieuws 29 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Bijbaan zorgt voor lagere cijfers

Scholieren moeten allemaal een bijbaan hebben, zodat ze alvast werkervaring kunnen opdoen. Althans, dat vindt het Britse parlementslid Matthew Hancock. Een hartstikke mooi streven, maar de baantjes gaan ten koste van de examencijfers, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Essex.

Met name meisjes blijken lagere cijfers te halen als ze een bijbaantje hebben, schrijft de Britse krant The Guardian. Elk uur dat zij besteden aan betaald werk, gaat ten koste van een punt op de eindlijst. Meisjes die een baantje hebben, besteden daar gemiddeld zes uur per week aan, dus dat tikt behoorlijk aan op de eindlijst.

Lees ook: Bijbaantje als vakkenvuller meest populair

Door hun bijbaantje raken scholieren minder gemotiveerd op school, menen de onderzoekers. Bovendien hebben ze een groter risico om te gaan drinken, roken of blowen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.