Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 16 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Opgepakte Zwarte Piet-activist krijgt beroepsverbod

Jerry Afriyie, beter bekend als Kno’Ledge Cesare, heeft zijn vergunning om als beveiliger te werken moeten inleveren. Tijdens de sinterklaasintocht in Gouda afgelopen jaar werd hij opgepakt tijdens een protest tegen Zwarte Piet.

Lees ook: Gouda bereidt zich voor op demonstraties tijdens intocht Sinterklaas

Afriyie is één van de oprichters van Zwarte Piet is Racisme. Tijdens de intocht op 15 november vorig jaar in Gouda werd hij gearresteerd. Hij protesteerde op dat moment op een niet daarvoor aangewezen plek. Een agent deed aangifte van mishandeling.

Lees ook: Zestig aanhoudingen bij intocht Sinterklaas in Gouda

Naar eigen zeggen deed Afriyie ‘niets’ tijdens het protest. Hij vindt dan ook dat er sprake is van machtsmisbruik en gaat de aangifte aanvechten. Volgens de politie pleegde de demonstrant verzet bij zijn arrestatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.