Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 23 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Eerste banendag op Twitter

De eerste Europese banendag op Twitter is dinsdag een feit. In Nederland worden dan met de hashtag #JouwBaan vacatures geplaatst en banen gezocht. UWV is in ons land de helpende hand van Twitter bij de organisatie van deze banendag. Remco Icke van UWV vertelt.

Wat staat er te gebeuren?
In verschillende Europese landen zoals Engeland, Frankrijk, Duitsland en Nederland organiseert Twitter een banendag. In Nederland plaatsen bedrijven vacatures met de hashtag #JouwBaan. Werkzoekenden kunnen ook tweeten met deze hashtag, bijvoorbeeld hun vaardigheden en gezochte baan. De bedoeling is dat werkgevers en werkzoekenden zo op een informele manier met elkaar in contact komen. Een eerste kennismaking.

Hoe kunnen werkzoekenden tussen al die vacatures met dezelfde hashtag de juiste vinden?
Naast de hashtag #JouwBaan zullen er meer hashtags worden toegevoegd in de vacature, bijvoorbeeld #ict of #techniek.

Welke bedrijven doen zeker mee aan deze Twitter-banendag?
Zo’n 20 grote bedrijven en organisaties hebben zich aangemeld. Onder andere NS, T-Mobile, RTL Nederland, maar ook het Rijk. En wij grijpen deze banendag aan om 130 trainees te werven. We zoeken net afgestudeerde jongeren die nog geen baan hebben kunnen bemachtigen. Zij kunnen een jaar lang kennis en ervaring op doen bij UWV. Bedrijven die mee willen doen aan de Twitter-banendag hoeven zich overigens niet aan te melden. Elk bedrijf, ook als er maar 1 werknemer wordt gezocht, kan twitteren met #JouwBaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.