Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 26 jan 2015

Paard uit put gered

Een voormalig springpaard is in Engeland in een put van een meter breed gevallen, dat voor de helft gevuld was met water. Dat meldt Daily Mail.

Sportpaard Foxy

Het Ierse sportpaard Foxy, 12 jaar, moest overdwars de put uit worden getakeld. Het dier was in de buurt van Hinckley, in het graafschap Leicestershire, vast komen te zitten in de put.

Twee brandweertroepen werden naar de plek gestuurd nadat iemand het dier had horen huilen. De brandweerlieden vonden het arme dier met enkel haar hoofd en de voorkant van haar knieën nog boven water. Het is onduidelijk hoe lang het dier in de put heeft gezeten.

‘Ongebruikelijke situatie’

“Foxy redden was een enorme uitdaging. We hebben nog nooit zoiets gezien. Het is geen gebruikelijke situatie, dus dit valt niet te trainen. Je verwacht een paard niet in deze positie”, Aldus Mark Edwards van de Leicestershire Fire and Rescue’s Technical Rescue Team.

Lees ook: Zieke vrouw neemt afscheid van haar geliefde paard vanuit ziekenhuisbed

Het reddingsteam was er dan ook niet zeker van of ze het dier levend boven zouden krijgen. Dat lukte uiteindelijk wel. Tijdens de bevrijding sneed en brak Foxy echter wel een van haar knieën. Het vuile water kwam in de wond terecht, waardoor ze een ernstige infectie opliep.

Spaargeld

Het dier heeft acht weken intensieve behandeling nodig. Die behandeling kost zo’n 27.000 euro. De verzekering vergoedt maar 2.700 euro. Daardoor heeft de familie een beroep moeten doen op het spaargeld van eigenaar Amy Badge en is de fiets van haar vader verkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Paard uit put gered
Sluiten