Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Ook Jihadist uit Huizen gesneuveld

In Syrië is opnieuw een Nederlandse jihadist gedood, zo melden bronnen aan RTV Noord-Holland. Het zou gaan om de 27-jarige Soufian el J. uit Huizen.

De jihadist zou zaterdag gewond zijn geraakt, vermoedelijk bij een drone-aanval. In de nacht van maandag op dinsdag zou hij volgens de bronnen van de omroep in het ziekenhuis aan zijn verwondingen zijn overleden. Het gaat waarschijnlijk om hetzelfde bombardement waarbij ook de Amsterdamse jihadist Achraf omkwam.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) laat in een reactie weten de berichten te kennen, maar wil de dood van El J. niet bevestigen. Soufian el J. is de broer van van Huizer Rachid el J., die er van verdacht werd met zijn vrouw en kind af te willen reizen naar Syrië om het Kalifaat van de Islamitische Staat (IS) te ondersteunen.

Overleden jihadgangers

Maandagavond werd bekend dat een17-jarige jihadist uit Amsterdam in Irak om het leven is gekomen. Hij overleed zaterdag bij een anti-IS-bombardement in de stad Raqqa.

Op 9 januari meldde minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) dat er 21 Nederlandse jihadisten in Syrië en Irak zijn omgekomen. Hij zei toen ook dat er ongeveer 180 Nederlandse jihadisten naar beide landen waren vertrokken. Van hen zijn er 35 weer terug in Nederland, zei Opstelten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.