Robyn van Gorsel
Robyn van Gorsel Nieuws 14 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

‘De Fashion Week is hier van harte welkom’

De Amsterdam Fashion Week verkeert in zwaar weer. De hoofdstad stopt misschien met het subsidiëren van het evenement en buitenlandse shows kapen veel Nederlands talent weg. Organisator Bart Maussen overweegt daarom, indien nodig, in afgeslankte vorm door te gaan óf om te verhuizen naar een andere stad. Ver zoeken hoeven ze niet, de gemeente Rotterdam laat weten dat ze er wel voor open staan.

,,De gemeente Rotterdam vindt de Fashion week een prachtig evenement,’’ laat de woordvoerster van wethouder cultuur en evenementen Adriaan Visser weten. ,,We staan er zeker voor open, het zou een goede kans zijn voor de stad. We zijn nog niet benaderd door de directie, maar ze zijn zeker welkom voor een goed gesprek!’’

De gemeente Rotterdam probeerde het modewalhalla vijf jaar geleden al naar de stad te halen. Fashion Week organisator Bart Maussen vindt het fantastisch dat ze het aanbieden, maar blijft liever dicht bij de kern van de mode industri. ,,Als we zouden moeten verhuizen, dan gaat de voorkeur uit naar een stad met een modeopleiding. Rotterdam heeft de Willem de Kooning academie, dus dat zou kunnen. Het liefst blijven we in de hoofdstad, daar horen we thuis.’’

De Rotterdamse stylist Fred van Leer is ook van mening dat ze gewoon in Amsterdam moeten blijven. ,,Het gaat om de mode en niet om de stad. Nou is Rotterdam wel een metropool en ben ik verliefd op de stad, de Fashion Week hoort wel echt thuis in Amsterdam. Het zou zo zonde zijn als het daar weg gaat, ze hebben er al die jaren zo hard aan gewerkt. Zeker in deze tijd vol ellende is het iets moois. Het zal uit alle hoeken moeten komen, maar dat komt vast goed,’’ aldus Van Leer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.