Piloot maakt laatste vlucht; dochter is co-piloot

3 november 2017 om 15:24 door Metro
Piloot maakt laatste vlucht; dochter is co-piloot
Foto: Pixabay

Een Britse piloot van luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) mocht de laatste vlucht voor zijn pensioen maken met een bijzondere co-piloot: zijn dochter. Het tweetal landde donderdag vanuit New York op vliegveld Londen Heathrow.

De 64-jarige David Woodruff werkt sinds 1984 als piloot voor de luchtvaartmaatschappij. Tijdens zijn laatste vlucht had hij gemengde gevoelens. „Ik vind het verdrietig na zoveel jaren te stoppen, maar ik ben erg blij dat mijn dochter voor BA blijft werken. Ik weet dat ze het werk met dezelfde passie en hetzelfde enthousiasme doet als ik’, zegt Woodruff tegen volgens Metro.uk tegen The Press Association

Niet eerste keer

De ‘pensioenvlucht’ was niet de eerste keer dat vader en dochter samen in de cockpit zaten: het kwam tientallen keren voor. De communicatie liep volgens dochter Kat (35) altijd erg soepel. „Dat ligt aan de vader-dochterband denk ik”, zegt de vrouw.

 

Ze vertelt ook dat de samenwerking altijd erg professioneel verliep. „Al schakelde ik nog wel eens tussen kapitein, pap en Dave wanneer we met elkaar praatten”, gaat ze verder. David geeft toe dat hij „net als elke vader” altijd betaalde wanneer hij met zijn dochter voorafgaand aan een vlucht uiteten ging.

‘Prachtige ervaring’ 

Kat, senior eerste officier, zegt dat ze het een hele mooie ervaring vond om naast haar vader te zitten tijdens zijn laatste vlucht. „Mijn vader en vliegen hebben veel invloed gehad op mijn leven, het was dus erg speciaal bij hem te zijn aan het einde van zijn geweldige carrière.” 

De vrouw heeft haar vader beloofd de goede naam van haar familie bij de luchtvaartmaatschappij te bewaken. Toen ze 12 jaar oud was en haar vader naar zijn kapiteinspet zag grijpen om de wereld over te vliegen, wist Kat al dat ze in zijn voetsporen wilde treden.

Apetrots

David hielp haar de juiste schoolvakken te kiezen en Kat ging zo vaak mogelijk met hem mee. „Het was geen straf om grote delen van mijn jeugd op tropische eilanden door te brengen.” David is apetrots op zijn dochter dat het haar gelukt is ook een baan bij BA te bemachtigen. „Ze wilde al van kinds af aan piloot worden en ik heb haar altijd aangemoedigd haar dromen waar te maken.” 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!