Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 4 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Truckdief rijdt Vegas-slachtoffers naar ziekenhuis

Een auto stelen is over het algemeen niet het beste idee, maar in Las Vegas was het tijdens de schietpartij zondag wél een heel goed idee. Oud-marinier Taylor Winston was op het festival waar Stephen Paddock het vuur opende op bezoekers. Winston twijfelt geen moment als hij ziet wat er gebeurt, en besluit een truck te stelen. Daarmee weet hij tientallen mensen die geraakt zijn op tijd naar het ziekenhuis te brengen.

De 29-jarige veteraan denkt meteen terug aan zijn training als het vuur wordt geopend. Hij ziet een auto staan van de organisatie en springt meteen in de auto. Nog voor ambulances het festivalterrein op kunnen, kan Winston al een aantal mensen die gewond zijn naar het ziekenhuis brengen, meldt The Orange County Register. De 29-jarige man is met zijn vriendin op het countryfestival, waar inmiddels 58 mensen zijn omgekomen en 515 mensen gewond zijn geraakt.

Steeds dichterbij

„De schoten werden harder en harder, dichtbij ons zag ik mensen geraakt worden. Ik kon zelf elke seconde geraakt worden”, vertelt Winston. „Het was een klein oorlogsgebied waarin we niet terug konden vechten.” Winston springt over een hek om zichzelf in veiligheid te brengen. Eenmaal aan de andere kant, ziet hij een aantal witte trucks staan. Hij probeert of de trucks misschien open zijn. „In de eerste truck zaten de sleutels. Ik ben meteen gaan kijken naar mensen die ik naar het ziekenhuis kon brengen. Er waren er veel te veel en de hoeveelheid bloed was overweldigend.”

Winston maakt uiteindelijk twee ritjes naar de Desert Springs Hospiral Medical Center, met zo’n twintig tot dertig mensen op de achterbank, meldt CBS News. Als hij terug gaat voor een derde rit, ziet hij dat de hulpverleners de boel onder controle hebben. Hij parkeert de truck vervolgens een paar straten verderop. Winston, die twee jaar in Irak heeft gediend, laat weten dat zijn militaire training heb geholpen heeft in deze situatie. „Maar er waren veel moedige mensen die elkaar hebben geholpen. Ik ben blij dat ik ze mijn mensen mag noemen”, voegt hij toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.