4-jarige Tom is succesvolle auteur

Tom zit pas in groep 1 maar kan nu al lezen en schrijven. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

31 OKT 2017

Hij is nog maar 4 jaar oud en heeft nu al een boek geschreven: Tom de Boevere uit Amersfoort. Samen met zijn moeder schreef en tekende hij het boek Gewoon Tom. En dat werd een succes.

Hoogbegaafd

Tom is hoogbegaafd en daar gaat zijn boek dan ook over. Hij vroeg zich af of er boeken waren over kinderen zoals hij, maar die waren alleen bedoeld voor tieners. En dus schreven Tom en zijn moeder zelf een boek over hoogbegaafdheid voor kinderen. Via zijn webshop en Facebookpagina verkoopt hij tientallen exemplaren van Gewoon Tom.

In zijn boek lees je over een ‘supersnel renpaard’ dat de hoogbegaafdheid van Tom moet voorstellen. Zijn moeder viel het op dat hij steeds een paard tekende. Ze vroeg aan hem waarom hij dat deed. „Hij zei dat dat het supersnel renpaard is waardoor hij alles snel leert en begrijpt”, vertelt ze tegen het AD.

Aanpassen aan klasgenoten

Hij zit nog maar in groep 1, maar kan nu al lezen en schrijven. Tom vindt het moeilijk om over zijn hoogbegaafdheid te praten met klasgenoten. In zijn boek heeft Tom een vrachtwagen getekend waarin het paard opgesloten zit. Zijn moeder legt uit dat hij zo niet tekent op school. Daar zet hij met potlood wat krassen op papier. „Hij past zich op school aan, omdat hij denkt dat dat van hem wordt verwacht.”

Ook luistert Tom niet naar kindermuziek. Hij heeft meer met André Hazes Jr. en Nick en Simon. Tom kan er zelfs emotioneel van worden. Daar schaamt hij zich voor en daarom zegt hij tegen iedereen dat hij muziek maar stom vindt.

Tom vindt het ondernemen erg interessant. Hij gaat binnenkort zelfs met zijn moeder naar een startersdag van de Kamer van Koophandel.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Log in om een reactie te plaatsen

Views

82

Kinderen beter in saaie klusjes verkleed als Batman

Blijf beter gefocust als Batman ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 12:20

Concentratievermogen en focus vasthouden zijn twee hele belangrijke vaardigheden in het leven. Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar oud langer gefocust blijven wanneer ze zich verkleden als een kinderheld zoals Batman, Dora the Explorer, Bob de Bouwer of Rapunzel. Dit meldt Weforum.

Hoe dan?

Likeability of 5

Ruben (16) redde vrouw op nippertje van de trein

De rollator van de vrouw zat vast in de rails op een spoorwegovergang. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

6 DEC 2017

Woensdag worden de Professor Pieter van Vollenhoven penningen uitgereikt. Mensen het afgelopen jaar nogal wat moed hebben vertoond, krijgen er een. Zo ook Ruben: hij redde een vrouw op het nippertje van de trein.

Van de dood gered

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Tranentrekkers, deze kerstreclames van eigen bodem

Videostill uit de commercial van Albert Heijn

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

6 DEC 2017

We wachten elk jaar met smart op de kerstcommercial van John Lewis, die ons dat echte feestdagengevoel geeft. Maar in Nederland zijn we eigenlijk ook best goed in het maken van tranentrekkers, getuige de nieuwe reclames van Albert Heijn en Plus.

De hoofdrolspeler in de Appie-commercial is een oude man. We zien hoe hij thuis zijn schoenen poetst en zich netjes aankleedt om naar buiten te gaan en vervolgens... Dat moet je zelf maar even bekijken in de kerstreclame hieronder.

Likeability of 5

Miranda maakt kerstpakketten voor arme gezinnen

Wat doe jij met spullen die je niet gebruikt? Miranda maakt kerstpakketten voor mensen die net buiten de Voedselbank vallen. Foto:Pexels

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

7 DEC 2017

Grote kans dat jij thuis aardig wat nieuwe spullen hebt staan die je misschien nooit gebruikt. Een boek dat je ooit cadeau kreeg van je buurvrouw of een vaas uit je kerstpakket van vorig jaar die toch niet zo mooi staat. Je kan die spullen lekker laten rondslingeren in je huis, maar je kan er ook andere mensen mee blij maken. Miranda ter Braak zette vorig jaar Facebookpagina Kerstpakkettenactie Hengelo op en dit jaar maakt ze opnieuw zoveel mogelijk kerstpakketten voor gezinnen of alleenstaanden die net buiten de Voedselbank vallen.

52 kerstpakketten

Nijlpaard Fiona kust kleuter door ruit van bassin

Nijlpaard Fiona kust kleuter door ruit van bassin. / Instagram @cincinnatizoo

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

4 DEC 2017

Fiona het nijlpaard: voor wie haar nog niet kent, dit is het beestje dat je standaard een warm gevoel geeft als ze voorbij komt het nieuws.

Waar ze eerder al enthousiast aan photobombing deed tijdens een aanzoek, heeft het nijlpaardje ook nu weer voor een vertederend momentje gezorgd vanuit haar bassin in de de Cincinnati Zoo in Ohio.

Nu al een hit: Ed Sheeran zingt Perfect met Beyoncé

Nu al een hit: Ed Sheeran zingt Perfect met Beyoncé

Ed Sheeran tijdens een concert in India Foto: EPA

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

1 DEC 2017

Ed Sheeran en Beyoncé die samen een nummer uitbrengen, dat kan alleen maar een hit worden toch? Afgaande op de vele enthousiaste reacties van de fans op de uitvoering van Perfect is het dat al.

18 zakken verjaardagspost voor doodzieke Tobias

Tobias kreeg 18 zakken vol met verjaardagspost. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

28 NOV 2017

De doodzieke Tobias uit Zwolle had nog een laatste wens: veel kaartjes krijgen voor zijn twaalfde verjaardag. Die wens is dinsdag in vervulling gegaan. Door een oproep van zijn volleybalclub ontving hij 18 zakken vol verjaardagspost en 300 ballonnen.

Het is waarschijnlijk de laatste keer dat hij jarig is. Tobias heeft een hersentumor waar hij binnenkort aan zal overlijden.