Commerciële redactie
Commerciële redactie Gesponsord 25 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

App-gestuurde seksspeeltjes zijn booming door corona

Dat het in een anderhalvemeter-samenleving lastig is om er een actief seksleven op na te houden, is wel duidelijk. De verkoop van erotische artikelen is om deze reden dan ook fors toegenomen. Met name de door app-bestuurbare seksspeeltjes zijn populair.

Iets waar op het gebied van seksspeeltjes handig op is ingehaakt. Hoewel mensen het masturberen misschien nog niet beu zijn, zoeken veel mensen naar iets om de kloof tussen online seks en intimiteit te verkleinen. Tenslotte is ‘zomaar even afspreken’ nog altijd iets waar we in tijden van corona heel voorzichtig mee moeten zijn.

Social distancing

Voor singles, maar ook de personen met een langeafstandsrelatie, prille of wisselende relatie, hakt de coronacrisis er flink in. Met beperkingen op het gebied van uitgaan en het risico wat er achter lichamelijk contact met iemand van buiten je eigen huishouden zit, is het lastig om aan je spreekwoordelijke ‘trekken’ te komen. Ook twee weken quarantaine is een ramp voor de personen die veertien dagen zonder seks als extreem lang beschouwen. Het is dan ook niet zo gek dat social distancing en verplicht thuiszitten hand in hand gaan met een forse toename in de bezoekers van pornosites en in de verkoop van seksspeeltjes.

De verkoop van app-gestuurde seksspeeltjes zijn fors toegenomen

En de ‘hand aan jezelf slaan’ is natuurlijk lang zo vervelend nog niet, maar een mens blijft gebaat bij enige vorm van gezamenlijke intimiteit. Het is geen verrassing dat veel mensen dit momenteel noodgedwongen moeten missen. Tenslotte heerst er een akelig virus dat onze dierlijke behoeften al maandenlang in de weg staat. Door app-gestuurde seksspeeltjes zijn dan ook een stuk populairder zijn geworden, zo is uit onderzoek gebleken.

Het idee achter op afstand bestuurbare vibrators is weliswaar niet bepaald nieuw, maar mede dankzij corona hebben er op dit gebied een tal van positieve ontwikkelingen plaatsgevonden. Wat dacht je van vibraties in het ritme van je favoriete muziek of een die je kan dragen terwijl je even naar de supermarkt gaat (al moet je dat maar net durven)?

Partners kunnen op afstand via een internetverbinding met elkaar seks hebben

Het idee achter dit soort speeltjes is simpel: de vibrator wordt bestuurd door een app die je allebei moet hebben om het speeltje te kunnen controleren. De stimulans vindt dus plaats op afstand en via bluetooth of internetverbinding. Het laatste is geschikt voor wederzijds genot op grote afstand. Je kan het speeltje besturen, ook al zit je aan de andere kant van de wereld. Je kan het seksspeeltje ook gebruiken als je aan (video)bellen bent om het idee van ‘samenzijn’ zo compleet mogelijk te maken. Er zijn door app-bestuurbare seksspeeltjes te krijgen voor vrouwen, maar ook voor mannen die wel behoefte hebben aan wat broodnodige, intieme stimulans en koppels waarbij samen genieten op afstand momenteel (noodgedwongen) centraal staat.

Ver weg van elkaar maar toch intiem kunnen zijn

Met dit soort seksspeeltjes heb je samen seks, in plaats van dat je het vooral ‘zelf moet doen’. Dit probleem zie je ook bij andere vormen van virtuele seks, zoals sexting, beeldbellen of telefoonseks. Iets wat eveneens als erotisch wordt ervaren, maar het kan zijn dat je na verloop van tijd toch de behoefte krijgt aan meer intimiteit en spanning. Gelukkig hoeven we, dankzij de vernuftige, technologische ontwikkelingen van de seksspeeltjesindustrie, niet helemaal zonder te zitten en kunnen we ook op afstand aan de slag. Zo kan je ver weg van elkaar toch nog intiem zijn. Virtueel en zonder enig risico op besmetting. Veilig en coronaproof vrijen was nog nooit zo leuk en vooruitstrevend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.