Erik Jonk
Erik Jonk Gesponsord 5 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Roelien gaat nooit zonder oordoppen op pad

Ze helpen je langer te feesten, zorgen dat je je vrienden beter kan verstaan en voorkomen gehoorschade: oordoppen met muziekfilter. Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen deze doppen. Zo ook Roelien Smit (26) uit Capelle aan den IJssel, een van de ambassadeurs van de Plug in Party on Movement. In dit interview legt zij het belang van het dragen van oordoppen met muziekfilter uit.

Roelien, waarom ben jij oordoppen met muziekfilter gaan dragen?

Ik heb een ruis/krakend oor als de muziek ergens hard staat. Mijn gehoor is nu nog goed, maar als ik geen oortjes draag met harde muziek is er een grote kans dat dit later niet meer zo goed is.

Waarom vind jij dat anderen ook oordoppen moeten dragen?

Om te voorkomen dat ze later gehoorschade oplopen en niet zoals ik een ruis krijgen die dan misschien wel blijvend is.

Wat vind jij het grote voordeel van oordoppen dragen met muziekfilter?

Je kan optimaal genieten van de muziek en hoort de mensen om je heen bijna niet. En natuurlijk tegen gehoorbeschadiging.

Tot slot, waarom heb je besloten jezelf aan te melden voor de Plug in Party on Movement?

Ik vind het een goede actie. Ik vind dat het normaal moet worden om earplugs in te doen, helemaal bij harstyle/hardcore-festivals. Daarbij komen er veel decibellen in je oren.

De Plug in Party on Movement

De Plug in Party on Movement wil het dragen van oordoppen met muziekfilter ‘normaal’ maken. De movement is een initiatief van het convenant I Love My Ears. Wil je meer weten over het gebruik van oordoppen, gezond gehoor of lezen waarom andere ambassadeurs oordoppen – uiteraard met muziekfilter! – dragen? Kijk dan op de website van de movement en vind alle informatie: pluginpartyon.nl. Ook kan je Roelien supporten als ambassadeur via haar persoonlijke profiel.

In samenwerking met VeiligheidNL