Erik Jonk
Erik Jonk Gesponsord 6 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Myrthe gaat nooit zonder oordoppen op pad

Ze helpen je langer te feesten, zorgen dat je je vrienden beter kan verstaan en voorkomen gehoorschade: oordoppen met muziekfilter. Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen deze doppen. Zo ook Myrthe Talsma (27) uit Groningen, een van de ambassadeurs van de Plug in Party on Movement. In dit interview legt zij het belang van het dragen van oordoppen met muziekfilter uit.

Myrthe, waarom ben jij oordoppen met muziekfilter gaan dragen?

Ik wil graag mijn gehoor beschermen en zonder piep in m’n oren thuis komen. Eigenlijk is het jammer dat de muziek niet gewoon zachter staat, dat zou nog beter zijn. Maar voor nu zijn oordoppen verreweg de beste optie. En je bent er toch na 5 minuten al aan gewend.

Waarom vind jij dat anderen ook oordoppen moeten dragen?

Het zou toch zonde zijn als je op je oude dag geen muziek meer kunt luisteren of gesprekken kunt voeren! Daarnaast is het in het verkeer ook gevaarlijker als je gehoor minder is.

Wat vind jij het grote voordeel van oordoppen dragen met muziekfilter?

Je hoort nog goed de muziek en ook praten met vrienden kan prima!

Tot slot, waarom heb je besloten jezelf aan te melden voor de Plug in Party on Movement?

Mensen moeten zich realiseren hoe schadelijk al dat harde geluid eigenlijk is en wat de effecten zijn. En hoe makkelijk de oplossing (namelijk oordoppen) is!

De Plug in Party on Movement

De Plug in Party on Movement wil het dragen van oordoppen met muziekfilter ‘normaal’ maken. De movement is een initiatief van het convenant I Love My Ears. Wil je meer weten over het gebruik van oordoppen, gezond gehoor of lezen waarom andere ambassadeurs oordoppen – uiteraard met muziekfilter! – dragen? Kijk dan op de website van de movement en vind alle informatie: pluginpartyon.nl. Ook kan je Myrthe supporten als ambassadeur via haar persoonlijke profiel.

In samenwerking met VeiligheidNL