Erik Jonk
Erik Jonk Gesponsord 5 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Demi gaat nooit zonder oordoppen op pad

Ze helpen je langer te feesten, zorgen dat je je vrienden beter kan verstaan en voorkomen gehoorschade: oordoppen met muziekfilter. Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen deze doppen. Zo ook Demi Peeters (22) uit Oosterhout, een van de ambassadeurs van de Plug in Party on Movement. In dit interview legt zij het belang van het dragen van oordoppen met muziekfilter uit.

Demi, waarom ben jij oordoppen met muziekfilter gaan dragen?

Ik draag sinds mijn eerste concert al oordoppen met muziekfilter, omdat ik het belangrijk vind dat mijn gehoor gewoon optimaal blijft en omdat ik geen schade wil oplopen door te doen wat ik het liefste doe; muziek luisteren.

Waarom vind jij dat anderen ook oordoppen moeten dragen?

Mensen moeten zich bewust worden van de risico’s die het niet dragen van oordoppen met zich meebrengt. Je kan blijvende gehoorschade oplopen en dat is niet niks. Daarbij kun je ook een constante piep in je oren krijgen waardoor je je moeilijker kan concentreren in situaties waar je dat juist hard nodig hebt.

Wat vind jij het grote voordeel van oordoppen dragen met muziekfilter?

Ik kan gewoon genieten van de muziek waar ik naar luister zonder dat het super gedempt klinkt of niet verstaanbaar meer is. Aan het eind van de dag/avond kan ik gewoon naar huis zonder een vervelende piep of naar gevoel in mijn oren.

Tot slot, waarom heb je besloten jezelf aan te melden voor de Plug in Party on Movement?

Omdat ik het belangrijk vind dat gehoorschade serieus genomen wordt door iedereen.

De Plug in Party on Movement

De Plug in Party on Movement wil het dragen van oordoppen met muziekfilter ‘normaal’ maken. De movement is een initiatief van het convenant I Love My Ears. Wil je meer weten over het gebruik van oordoppen, gezond gehoor of lezen waarom andere ambassadeurs oordoppen – uiteraard met muziekfilter! – dragen? Kijk dan op de website van de movement en vind alle informatie: pluginpartyon.nl. Ook kan je Demi supporten als ambassadeur via haar persoonlijke profiel.

In samenwerking met VeiligheidNL