Redactie Metro
Redactie Metro Geld & Carrière 11 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Droombaan: betaald worden om te reizen

De wereld over reizen, wie wil dat nou niet? En dan ook nog eens betaald worden? Ja, wij willen! Het enige dat je hoeft te doen is hier en daar een fotootje te maken. En daar krijg je ook nog eens het aardige bedrag van tachtigduizend dollar voor.

Uniek verzoek

Op de fotosite Perfocal staat sinds een paar dagen een „uniek verzoek", zoals ze het zelf omschrijven. Het gaat namelijk om een familie, die op zoek is naar een fotograaf. Niet heel vreemd zou je zeggen. Maar de familie is op zoek naar iemand die voor een langere periode met ze mee wil reizen. Okee.. Dat kunnen we aan toch?

Het gaat om een Britse familie die een professionele lifestyle fotograaf zoekt. Die letterlijk de wereld met ze rond wil reizen en familiemomenten wil vastleggen. En daar krijg je dan voor betaald. Tachtigduizend euro!

Reizen

Je zal waarschijnlijk veel buiten Engeland reizen, voor ongeveer drie maanden per keer. Maar voor deze droombaan is ervaring met Insta-filters niet voldoende. De familie wil dat je minstens vijf jaar ervaring hebt met dit soort foto’s en je zal even grondig gecheckt worden, maar dat hebben we er wel voor over toch?

Waarschijnlijk ben je allang om, maar om je nog even extra lekker te maken voor deze baan: je bent het grootste gedeelte van de tijd aan het reizen en zal met de familie meegaan naar plekken als de Malediven, Mardi Gras (New Orleans) en het Rio de Janeiro Carnaval. En de familie snapt dat ze veel van je vragen en vergoedt ook nog eens je levenskosten.

Aanmelden kan via Perfocal, bereid je wel alvast even voor op een jobinterview van een weekend lang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.