Metro en ANP
Metro en ANP Geld & carrière 5 nov 2018 / 05:37 uur

Geldautomaten krijgen andere naam en nieuw uiterlijk

De geldautomaten van ABN AMRO, Rabobank en ING gaan er voortaan hetzelfde uitzien. Ze worden geel en krijgen ook een andere naam: Geldmaat.

Vanaf 1 januari worden alle oude apparaten van de drie banken vervangen. Eind 2020 moeten de geldautomaten allemaal geel zijn.

Samen met Geldservice Nederland (GSN), dat sinds 2011 de geldautomaten beheert, willen de banken de automaten ,,evenwichtiger verspreiden over het land”. Om dat te bereiken praten de banken met belangenorganisaties zoals ouderenbonden en ondernemersorganisatie MKB Nederland. In veel gevallen zal de Geldmaat straks te vinden zijn op de plek waar nu al een geldautomaat staat. De huidige bereikbaarheidscriteria blijven gehandhaafd, beloven de banken.

,,Je ziet in een winkelgebied nu soms vijf automaten van de drie verschillende banken vlakbij elkaar staan. Op basis van het aantal transacties en bezoekers in het gebied kunnen bijvoorbeeld twee automaten ook voldoende zijn”, aldus een woordvoerder van GSN. ,,Op veel van dit soort locaties gaan we het netwerk aanpassen. In winkels wordt steeds vaker digitaal betaald. Maar er blijft ook behoefte om contant geld op te nemen of te storten.”

Bij het herindelen van de locaties wordt volgens de banken en GSN gekeken naar het aantal transacties en het aantal bezoekers in een gebied.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geldautomaten krijgen andere naam en nieuw uiterlijk
Sluiten