Redactie Metro
Redactie Metro Geld & Carrière 16 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Paleis Soestdijk gaat werkplekken verhuren

Op zoek naar een inspirerende werkplek met mooi uitzicht? Dan hebben wij wellicht een goede tip voor je. Paleis Soestdijk gaat namelijk werkruimtes verhuren aan nieuwe ondernemers. De nieuwe eigenaar van het landgoed wil onder meer de garage, de stallen en een statig herenhuis aan de Amsterdamsestraatweg in Baarn verhuren als studio, kantoor, of atelier.

Het paleis heeft een overeenkomst gesloten met De Stadstuin in Utrecht, dat in Utrecht al meerdere locaties verhuurt aan startende ondernemers en freelancers. Op de Parade, aan de overkant van het paleis, moet een ‘levendige community’ ontstaan, die een deel van Paleis Soestdijk toegankelijk voor het publiek maakt. De werkruimtes die te huur komen variëren van 15 tot 100 vierkante meter, meldt RTV Utrecht.

Koningin Juliana en Prins Bernhard

Paleis Soestdijk is vorig jaar verkocht aan de Meyer Bergman Erfgoed Groep. Eerder werd al bekend dat de voormalige woning van koningin Juliana en Prins Bernhard onder de noemer Made bij Holland een hotel, een evenementencentrum voor het bedrijfsleven en zelfs een bowlingbaan krijgt. Sinds juli is in Soestdijk ook de Nederlandse Orde van Uitvinders gevestigd.

De komende jaren wordt het landgoed verbouwd. Het blijft zolang open voor publiek. De afgelopen jaren trok het voormalige koninklijk paleis bezoekers als museum en locatie voor concerten en grote evenementen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.