Redactie Metro
Redactie Metro Geld & carrière 23 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Zo benut je jouw vakantiedagen het best in 2019

Ga je graag naar de zon? Wie zijn vakantiedagen slim inplant, kan flink genieten van vakantie. Gemiddeld heeft een Nederlander 25 vakantiedagen per jaar, maar met een beetje tactiek, kun je gerust het dubbele aan dagen weg.

Goede start

Een goed begin is het halve werk. Nieuwjaarsdag valt in 2019 op een dinsdag. Neem de maandag, woensdag, donderdag en vrijdag vrij en je begint het jaar al met negen vrije dagen.

Na deze dagen is het even doorbikkelen, maar in april kun je weer genieten van vrije tijd. Tweede paasdag valt op 22 april – neem de dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag vrij en je hebt weer negen dagen.

Ga met de andere feestdagen (Hemelvaartsdag, Pinksteren en Kerstmis) door met hetzelfde patroon en je hebt nog drie vakanties van negen dagen en aan het einde van het jaar – met kerst – heb je er zelfs twaalf.

2018 vs. 2019

Komend jaar kunnen we minder aaneengesloten vrije dagen opnemen met de vakantiedagen dan dit jaar. Dat ligt aan het feit dat Koningsdag en Bevrijdingsdag komend jaar in het weekend vallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zo benut je jouw vakantiedagen het best in 2019
Sluiten