Jelmer Visser
Jelmer Visser Geld & carrière 28 aug 2018 / 15:20 uur

Gordon Ramsay biedt kok van 1,17m vakopleiding aan

De 18-jarige Louis Makepeace uit het Britse Worcestershire begon dit schooljaar aan een opleiding Gastvrijheid en Catering. Anderhalve week geleden werd hij echter weggestuurd omdat hij ‘te klein was voor in de keuken’. De student heeft anchodroplasie, dit is een vorm van dwerggroei waarbij de groei van ledematen achterblijft. Hij is hierdoor slechts 1,17 meter.

Het verhaal kwam volop in de media en nu krijgt Makepeace steun uit onverwachte hoek. Niemand minder dan tv-kok Gordon Ramsay biedt de jongen een opleidingsplaats aan in een van zijn restaurants.

Te klein

De tiener met dwerggroei werd weggestuurd tijdens zijn kooklessen omdat hij een ‘gezondheid en veiligheidsrisico’ werd genoemd. „Vanwege zijn lengte zou hij een te grote afleiding zijn voor zijn klasgenoten omdat ze over hem zouden konden struikelen," aldus de onderwijsinstelling. Zijn moeder Pauline kreeg van de opleidingscoördinator te horen dat het geen zin had om verder met hem te gaan omdat hij ‘toch nooit werk zou krijgen in een keuken’.

„Kleine mensen zouden gelijke kansen moeten hebben, toch wordt mij verboden om te doen wat ik graag wil. Ze willen zich gewoon niet aanpassen om mij een kans te bieden", aldus de student die hierbij opmerkte dat zijn zelfvertrouwen een deuk had opgelopen. De moeder besloot het er niet bij te laten zitten en het verhaal werd vervolgens in een lokale krant gepubliceerd. In heel Groot-Brittanië werd er vervolgens met grote ontsteltenis gereageerd op het discriminerende gedrag van de opleiding.

Gordon Ramsay

Ook Gordon Ramsay, bekend van zijn kookprogramma’s en restaurants – en zijn grote bek -, besloot op de bres te springen voor de 18-jarige kok in opleiding. Hij vond de beslissing van de vakopleiding in Worcester walgelijk. Op Twitter stelde hij altijd een plek vrij te hebben voor zo’n jongen. Makepeace nam dit aanbod met een hoop enthousiasme aan.

De student is blij met de kans die hij krijgt en noemt het werken met Ramsay ‘een droom die uitkomt’. Hij stelt verder erg blij te zijn met de massale steun die hij kreeg omdat hij werd gediscrimineerd om zijn lengte. „Ik kan niet geloven dat hij het gezien heeft en me steunt. Ik ben een ongelofelijk grote fan van hem,” vertelt de tiener aan Britse media. „Ik heb al zijn YouTube-video’s en tv-shows gezien en vind het een eer om met hem te gaan werken. Hopelijk meent hij het want dit voelt als een droom die uitkomt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gordon Ramsay biedt kok van 1,17m vakopleiding aan
Sluiten